Сенници и тенти

Практични и модерни, сенниците на Ролпласт ще Ви защитят от вредните слънчеви лъчи и дъжда. Предлагаме Ви голямо разнообразие сенници, с различни форми на алуминиевата конструкция и богатата колекция PVC и акрилни платове. Професионалната изработка и качествените материали гарантират дълъг период на експлоатация.

Видове сенници с чупещо рамо

sennik s chupeshto ramo 1

Това е най – популярният модел сенник. Рамената на сенника е с управляващи механизми, които са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина. Сенникът се задвижва ръчно или с електромотор. За по – голяма сигурност, предлагаме датчици за вятър, слънце или дъжд. Към сенника  може да се добави и  „Падащ фистон“ (плат, който се навива на тръба, скрита в челния му профил). Той може да бъде отварян и затварян, независимо от положението на сенника.

Това е класическият модел сенник, с чупещо рамо и система моноблок, с AL конструкция. Рамената и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина. Сенникът се задвижва ръчно или с електромотор. За по – голяма сигурност, предлагаме датчици за вятър, слънце или дъжд. Челният профил е със специален капковиден дизайн с канал за странично оттичане на водата. Конструкцията и механизмите предлагат възможност прецизно да регулирате наклона и издадеността на сенника. Към сенника  може да се добави и  „Падащ фистон“ (плат, който се навива на тръба, скрита в челния му профил). Той може да бъде отварян и затварян, независимо от положението на сенника.

sennik s chupeshto ramo 2

Този модел сенник е подходящ за балкони в жилищни блокове. Водачите на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн. Сенника е изработен от PVC или акрилен плат.

sennik s chupeshto ramo 3

Едно от основните предимства на този сенник е, че има касета, която запазва текстила при затворено положение на конструкцията. Механизмът на сенника също е напълно затворен  в алуминиевата кутия. Това  удължава живота му и има отлична защита от атмосферни влияния. Сенникът е компактен, напълно невидим и с безшумно отваряне. Сенникът се отваря напълно или частично, само толкова, колкото Ви е необходимо.

sennik s chupeshto ramo 4

Тези сенници предлагат пълна защита на плата и механизмите от външни въздействия. Когато сенника е затворен, плата и механизмите са напълно прибрани в алуминиевата кутия. Има отлична защита от атмосферни влияния. Сенникът е компактен, напълно невидим и с безшумно отваряне. Сенникът се отваря напълно или частично, само толкова, колкото Ви е необходимо. Като допълнение при изпълнението на този модел е опцията за вграждане на осветително тяло (лунички) в кутията.

sennik s chupeshto ramo 5

Сенник платнище

Този вид сенник е изработен от PVC или акрилен плат. Проектирани са специално за употреба на открито. Могат да бъдат закрепвани с капси или с закопчалки, които позволяват  плътно пристягане на  завесата.

sennik platnishte

Широкоплощен сенник

Широкоплощните сенници са подходящи за заведения, открити тераси и други места с необходимост от покриване на големи площи.

shirokoploshten sennik

Сенник с падащо рамо

Този сенник предлага пълна защита на плата и механизмите от външните въздействия. Когатo сенника е затворен, плата и механизмите са напълно прибрани в алуминиевата кутия. Вградени са пружини за по - добра устойчивост на вятър. Рамената на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина. Конструкцията и механизмите предлагат регулиране на наклона на раменете (от 0⁰ до 160⁰). За по – голяма сигурност, предлагаме ел. задвижване, контролирано от датчици за вятър, слънце и вътрешна температура.

sennik s padashto ramo

Сенник модел Кабрио

Сенник модел "кабрио" се изработва с алуминиева конструкция и ръчно задвижване. Сенника се състои от 4 секции, които при събирне се долепят плътно една в друга и застават успоредно на стената. Благодарение на специалната си форма сенникът придава специален вид на сградата. Особено подходящ е за монтаж на исторически сгради , където над прозорците често са използвани декоративни орнаменти.

sennik kabrio

Сенници модел Кристал

Вертикалният сенник създава комфортна обстановка за всяко отворено помещение. Той е ветроупорен, издръжлив и  практичен.  Може да бъде отворен, затворен и в междинно положение. Задвижването се осъществява ръчно с манивела. Максимална площ на платното е 10 м².

sennik kristal 1

Този модел вертиклен сенник е предназначен за летни павилиони, тераси и прозорци. Той е ветроупорен и издръжлив. Навива се върху ос и внимателно сеприбира. За разлика от отворените кристални завеси при  вятър, тази не се движи свободно,а е прибрана в  алуминиеви водачи,  което осигурява голяма здравина и защита срещу вятъра. Сенникът може да се изпълнява и с акрилен плат. Задвижването се осъществява ръчно с манивела или със специализиран мотор. Максимална площ е 17.5 м².

sennik kristal 2

Сенник за градина

Това е касетъчен плъзгащ се сенник с водачи, предназначен за зимни градини (окачени фасади). Сенникът за зимна градина е за външен монтаж върху наклонени и хоризонтални стъклени повърхности, хотели, ресторанти. Той е  електрически оборудван, което го прави лесен за управление. Монтира се плътно към профилите на окачената фасада и Ви предоставя пълен контрол върху достъпа на слънце във Вашата зимна градина. За по – голямо удобство, сенника се изпълнява стандартно с ел.задвижване, а за по-голяма сигурност, се предлагат датчици за вятър, слънце и вътрешна температура.

sennik za grdina

Тенти

Тентите представляват малки навеси, прикрепени към външните стени на сградите. Обикновено те са направени от естествен или синтетичен непромокаем текстил, опънат върху лека метална или дървена рамка. Освен че осигуряват сянка и подслон, в случай че завали, тентите могат да се използват и с рекламна цел, ако на тях се отпечатат рекламни послания, фирмени лога и контактна информация. При по - ветровит климат тентата може да се сгъне и да стои прибрана безопасно до стената на сградата.

tenti